niedziela, 12 lutego 2012

Drożdżowy chleb mikrofalówkowy

W końcu dorwałam się do mikrofalówki. Cudowna sprawa..Poniżej jeden z efektów;)


Składniki:
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 1 łyżka otrębów pszennych
- 1 jajko
- 2 białka
- 3 łyżki twarogu mielonego 
- 1/3 kostki drożdży
- sól, przyprawy 

Sposób przygotowania:
1. Zmiksuj dokładnie wszystkie składniki.
2. Przełóż masę do mikrofalówkowego naczynia i pamiętaj, że chleb urośnie podczas pieczenia, więc naczynie musi być trochę większe. 
3. Piecz około 5 minut na najwyższej mocy. 
4. Ten krok jest opcjonalny -  można jeszcze wyjąć chleb z naczynia, wyciąć kawałek papieru do pieczenia i podpiec chleb przez 4-5 minut na crispie. Wtedy staje się on bardziej zarumieniony i chrupiący.

Smacznego,
DukanForever

Print Friendly and PDF

3 komentarze:

Sandra pisze...

Ja nie wiem :( mi nigdy nic z mikrofali nie wychodzi...

Anonimowy pisze...

1/3 Kostki 10 dkgramowej?

Joanna Bartosińska pisze...

Czy osoba prowadząca tego bloga jeszcze tu zagląda? Chciałabym podpytaćwiczenia o kilka rzeczy

Prześlij komentarz