Składniki:
- 0,5 kilograma mięsa mielonego z indyka
- 1 cebula
- 1 jajko
- 5 łyżek otrąb owsianych
- 3 łyżki twarożku granulowanego
- 2 ząbki czosnku (może być też granulowany, ale na prawdę polecam świeży, szczególnie ten z Grecji;P)
- łyżeczka musztardy
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- przyprawy: sól, pieprz, majeranek..i inne podług gustu
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
2. Cebulę pokrój w kostkę i lekko podduś na patelni.
3. Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj cebulę.
4. Piecz w naczyniu żaroodpornym przez około 35-40 minut (ja mam stary piekarnik, więc u mnie zajmuje to nawet do 50 min.).
5. Delektuj się!;)
Smacznego,
DukanForever

3 komentarze:
REWELACJA!!!Właśnie spożywam i cóż...jedno można powiedzieć - niebo w gębie:)
Też się zdziwiłam kiedy pierwszy raz tego spróbowałam;) Efekt przeszedł moje oczekiwania. Pozdrawiam;))
Prześlij komentarz